انواع فونداسیون سازه ها

ساخت وبلاگ

با پیشرفت علوم مهندسی و مواد، ساختار فونداسیون ها نیز امروزه بسیار تغییر یافته است، برای مثال بر حسب شرایط محیطی، وزن سازه، مقاومت و جنس خاک آن نوع فونداسیون فرق می کند. فونداسیون هایی که امروزه بیشتر در سازه ها ساخته می شود، فونداسیون هایی با عمق سطحی و یا عمیق است به عنوان اگر لایه متراکم و مستحکم زمین در نزدیکی های سطح قرار داشته باشد از فونداسیون های با عمق کمتر و یا به عبارتی فونداسیون سطحی استفاده می کنند. همچنین فونداسیون سازه های سنگین که بسیار وسیع است از چند مرحله تشکیل می شود.

خود فونداسیون های سطحی از چند زیر مجموعه تشکیل شده است که عبارتند از فونداسیون های منفرد، گسترده و مرکب که هر یک بر حسب حجم بارهای سازه و وزن سازه کاربرد های مناسبی دارند برای مثال از فونداسیون منفرد در در سازه هایی بیشتر استفاده می شود که بار سازه در انتهای ستون سازه ها جمع شود و برای انتقال آن از پی منفرد استفاده می کنند.

فونداسیون مرکب چندان فرقی با پی منفرد ندارد واگر بخواهیم فونداسیون مرکب را به صورت کلی توضیح دهیم می توان گفت که فونداسیون مرکب تجمیعی از چندین فونداسیون منفرد است و کاربرد آن بدین صورت است که بارهای جمع شده در ۳ الی ۴ ستون را انتقال می دهد.

فونداسیون گسترده هم همان طور که از نامش پیداست به صورت گسترده و نواری در زیر سازه ساخته می شود و بار چندین ستون که در فاصله های دور و یا به صورت نامنظم از هم قرار دارند را به زمین انتقال می دهد. این نوع از فونداسیون معمولا برای ستون هایی که در یک ردیف و به صورت موازی قرار دارند بیشتر کاربرد دارد.

مقاوم سازی فنداسیون

مراحل اجرایی فونداسیون سوله

برای ایجاد یک سازه سنگین مانند سوله ابتدایی ترین کاری که انجام می شود، بررسی منطقه و زمینی که قرار است سازه روی آن واقع شود. بررسی محیط برای این عمل انجام می شود که آیا اصلا امکان احداث سازه وجود دارد یا خیر؟ اگر داشته باشد که نوبت به مراحل دیگر می رسد که در ادامه مقاله برای شما معرفی شده است. سازه های فوق سبک چادری نوع دیگری از سازه های سبک می باشد که در صنعت امروزه بسیار رایج است.

آزمایش خاک منطقه احداث

اولین کاری که مهندسان و کارشناسان مربوطه قبل از هرگونه احداث و ساخت و سازی انجام می دهند، آزمایش مقاومت و درجه بندی تراکم خاک است. کاملاٌ مشخص است که جنس نوع خاک در همه مناطق یکسان نیست و ممکن است در یک منطقه لایه مقاوم که فونداسیون تا میانه های آن ادامه پیدا می کند، در عمق ۱٫۵ متری باشد و در منطقه دیگر تا عمق ۳٫۵ متری هم قرار داشته باشد.

علاوه بر لایه مقاوم، درجه مقاومت خاک در مقابل فشار، اندازه ذرات خاک، تخلخل و تراکم آن در گام اول مورد آزمایش قرار می گیرد. نحوه آزمایش و گرفتن نمونه هم بدین صورت است که در منطقه مشخص شده چهار حفره تا لایه مقاوم حفاری می شود و خاک های آن در ظرف های مناسب قرار داده شده و به آزمایشگاه فرستاده می شود، نتایج آزمایش بعد از حدود یک هفته بسته به مقدار خاک و حساسیت پروژه تحویل کارفرمایان داده می شود.

امروزه بیشتر سوله هایی که احداث می شود از نوع سوله های سبک است و حتی برای برخی از آنان به دلیل وزن بسیار کم فونداسیون در نظر نمی گیرند، ولی برای برخی دیگر لازم است به همین خاطر باید خاک محل احداث مورد آزمایش قرار گیرد و معمولا اگر تحمل خاک برای هر مترمربع بیشتر از یک کیلوگرم باشد، مورد تایید سازمان نظام مهندسی و استاندارد بین الملل است.

منبع: https://www.bisotoonsazeh.com/how-to-execute-the-sole-foundation/

وبلاگ آموزشی نینی مود...
ما را در سایت وبلاگ آموزشی نینی مود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بابک ninimod بازدید : 97 تاريخ : سه شنبه 29 شهريور 1401 ساعت: 16:55