نحوه محاسبه فونداسیون سوله

ساخت وبلاگ

یکی از مهم ترین بخش های سوله فونداسیون آن است که وظیفه آن انتقال نیرو از ستون ها به زمین و خاک اطراف آن است. نوع و اندازه پی را می توان با توجه به نوع سازه و بزرگی نیروها، ساختار لایه و نوع خاک و شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب و تعیین کرد. عمق، طول و عرض فونداسیون به یک سری موارد وابسته است که می توان به وزن ساختمان، تعداد طبقات و نوع خاک اشاره کرد.

فونداسیون سوله چیست و چند نوع دارد

طبقه بندی فونداسیون سوله ها بر اساس عمق و نوع عملکرد صورت میگیرد که  اگر لایه مقاوم در عمق کمی از سطح زمین قرار گرفته باشد، محل قرار گیری فونداسیون سوله در نزدیکی سطح زمین است. اگر این شرایط فراهم نباشد، برای دسترسی به لایه مقاوم، عمق فونداسیون باید افزایش پیدا کند.

فونداسیون ها به چند دسته تقسیم می شوند

  • فونداسیون کم عمق معروف به فونداسیون سطحی

فونداسیون هایی که نسبت عمق به عرض آن‌ها کمتر از یک یا برابر آن باشد فونداسیون سطحی نامیده می شود.

  • فونداسیون منفرد

فونداسیونی که یک بار یک ستون منفرد یا یک دیوار را حمل کند.

  • فونداسیون مرکب

مطلب مرتبط: ساخت سوله فوق سبک

فونداسیونی که بتواند  که بار دو یا چهار ستون را حمل کند.

  • فونداسیون گسترده

نوعی شالوده است که بار چندین ستون با فواصل نامنظم یا چندین ردیف ستون موازی را حمل می‌کند و در زیر بخشی از ساختمان یا کل آن قرار می‌گیرد.

این نوع از فونداسیون برای ساختمان هایی استفاده می شود که زمین آن محل قابل تراکم باشد یعنی تشکیل شده از خاک، رس بسیار نرم، رسوبات آبرفتی و مواد خاکریز باشد.

back1 - نحوه محاسبه فونداسیون سوله | سوله سبک بیستون

 اجرای فونداسیون سوله چند مرحله دارد

فونداسیون سوله برای این که به مرحله اجرایی برسد باید یک سری مراحل را طی کند که در ادامه به بررسی تک تک آن ها می پردازیم.

  • تهیه نقشه فونداسیون سوله

طرح فونداسیون سوله با توجه به اندازه تعیین می شود. نقشه فونداسیون سوله شامل دو بخش است که شامل نقشه کلی و نقشه پایه می باشد. هر چه سایز سوله بزرگتر باشد هزینه و قیمت فونداسیون افزایش می یابد.لازم به ذکر است که فونداسیون جزء بسیار مهم سوله می باشد لذا به استاندارد های قیمت فونداسیون سوله باید توجه کرد و سرخود قیمت ها را تغییر نداد

  • تسطیح زمین

مسطح کردن زمین یکی از ابتدایی ترین راه هایی است که باید طی شود تا سوله را بتوان به راحتی نصب کرد. این فرایند باید به گونه ای انجام شود که هم خاک سفت شود و هم شیب نداشته باشد. اکر زمین شیب دار باشد باید شیب آن گرفته شود. اگر سوله تراز نباشد نمی توان آن را نصب کرد به همین دلیل یکی از ملزومات کار هنگام نصب سوله تراز بودن زمین است.

  • اجرای بتن مگ

بتن مگر بتنی است با محتوای سیمان کم (بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم سیمان در متر مکعب). پس از اتمام خاکبرداری، باید محل مورد نظر را برای اجرای فونداسیون آماده کنید. بنابراین قبل از ریختن بتن اصلی باید بتن مگر به ضخامت ۱۰-۱۵ سانتی متر، در محلی که میزان سیمان در متر مکعب آن ۱۵۰ کیلوگرم باشد، بتن ریخته می شود.

استفاده از بتن مگر باعث آلودگی بتن اصلی نمی شود و رطوبت آن جذب نمی شود. دلیل دوم استفاده از این نوع بتن صاف کردن سطح اولیه محل ریختن بتن است.

  • بولت گذاری فونداسیون سوله

ستون برای این بتواند روی فونداسیون قرار ببگیرد باید سوله پیچ و مهره شود. فرایند این کار به این روش است که پیچ های ضخیم و بلند Bolt در فونداسیون قرار داده شدهو عملیات بتن ریزی روی آن صورت می گیرد، بعد از آن پایه ستون سوراخ شده از قبل  روی فونداسیون قرار میگیرد به گونه ای که پیچ ها درون سوراخ ها قرار گرفته شوند.بعد اتمام این کار ها توسط مهره پیچ ها محکم می شوند تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

منبع: https://www.bisotoonsazeh.com/%d9%86%d8%ad%d9%88%d9%87-%d9%85%d8%ad%d8%a7%d8%b3%d8%a8%d9%87-%d9%81%d9%88%d9%86%d8%af%d8%a7%d8%b3%db%8c%d9%88%d9%86-%d8%b3%d9%88%d9%84%d9%87/

وبلاگ آموزشی نینی مود...
ما را در سایت وبلاگ آموزشی نینی مود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بابک ninimod بازدید : 72 تاريخ : شنبه 26 آذر 1401 ساعت: 13:51